середу, 27 листопада 2013 р.

Євростуденти на Євромайдані: учні "Могилянки" розпочали страйк на підтримку євроінтеграції

Вони зібралися буквально за добу до страйку. Ініціаторами виступили 4 студенти різних факультетів КМА. 25 листопада вони створили ініціативну групу у фб Студентська ініціатива Могилянців. В якій закликали студентів КМА приєнатися до страйку. «МОГИЛЯНЦІ, ЗБИРАЄМОСЬ У ВІВТОРОК 26 ЛИСТОПАДА О 11:30 НА 1 ПЛАЦУ, ЩОБ ВИРІШИТИ ДОЦІЛЬНІСТЬ СТУДЕНТСЬКОГО СТРАЙКУ! У вівторок 26 листопада об 11:30 на 1 плацу студенти Могилянки проводять загальностудентські збори, на яких вирішуватимемо наступні питання: 1) оголошення студентського страйку (повна відмова від відвідування пар); 2) обрання страйкового комітету; 3) приєднання до загальнонаціонального студентського страйку. Наші вимоги: укладення угоди про асоціацію України та ЄС 29 листопада 2013 року на саміті у Вільнюсі.» https://www.facebook.com/eukma?hc_location=timelineА


Хода студентів розтяглася на кілометр. Вони вирушили пішки до Майдану через Андріївський узвіз до пам'ятника Шевченкові. Де могилянці обєдналися зі студентами КНУ ім. Т.Шевченка.


«Нас було від 1 до 2 тисяч. Важко визначити на око. Були не тільки студенти, а також випускники. І від КНУ десь тисяча. Ще багато студентів приєднувалося по дорозі. Дехто з учасників не збирався. Якби приєднався КПІ – це була б сила! Люди нас вітали. Автомобілісти сигналами підтримували нашу ходу.» – говорить учасник стайку, студент КМА Євген Клименко. Євромайдан зустрів студентів оплесками та бурхливими вітаннями. Страйк триватиме до дня саміту, який має відбутися у Вільнюсі 29 листопада. Навчальний процес триватиме і далі. Бажаючі вчитися будуть відвідувати пари. 27 листопада могилянці приєднаються до загальноукраїнського студентського страйку.


«Тепер це буде не тільки студентство. З нами підуть наші викладачі, декани. Прапор КМА нестиме наш президент Квіт Сергій Миронович. Ми зберемося усі разом. І це має бути критична маса, аби вплинути на ситуацію в Україні. Ми за європейські цінності. Ми – частина Європи, а не Азії! – говорить Євген Клименко. https://www.facebook.com/events/248670908621351/ Могилянці створили ролик, в якому закликають студентство не мовчати, а висловлювати свою позицію щодо дій уряду та вимагати підписання угоди. https://www.youtube.com/watch?v=HJS9xpqmHWE&feature=youtu.be У разі непідписання Угоди, студенти мають намір продовжувати акцію протесту. «На даний момент точаться серед нас дискусії з цього приводу: що далі, якщо ні. Багато з нас готові продовжувати відстоювати своє право на вибір. Ми нове покоління, яке точно знає, чого хоче! Можливо, це буде інший формат. Ми вважаємо, що ця влада не патріотична, не за українські інтереси. Вона не демонструє волевиявлення народу. Можливо, це далі буде акція протесту проти самої влади» - говорить Євген Клименко.


У руках студентів плакати із символічною датою 1968 – таким чином вони асоціюють себе зі студентами, які розпочали Французьку революцію. Досвіду могилянцям не займати у цій справі. Саме студенти КМА встановили перший намет у 2004 році, який згодом переріс у цілий майдан. Могилянці вважають, що саме вони розпочали Помаранчеву революцію. На даний момент на місці першого намету стоїть пам'ятник. Напис «Майдан - початок! На цьому місці 6 листопада 2004 року українські студенти розгорнули перше наметове містечко ПОМАРАНЧЕВОЇ РЕВОЛЮЦІЇ»

http://kiev.abyrvalg.com/biz/pamyatnik-pervoj-palatke-oranzhevoj-revolyucii 

Студенстький страйк не має політичного забарвлення і не підтримує жодної політичної партії. Основна мета страйку студентів – відстояти громадську позицію та право на вибір кращого майбутнього.
Поділитися
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 коментарі

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© Студентство за Європу!
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top