вівторок, 3 грудня 2013 р.

Студентів знову перевіряють! Як захистити себе

Сьогодні 03.12 в інтернет-виданні УП з'явилася новина:
"Прокуратура вимагає від Київського національного університету імені Тараса Шевченка списки студентів, які без поважних причин з 29 листопада були відсутні на навчанні... Окрім того, слідчий просить надати списки викладачів, які не виходили на роботу без поважних причин, імена активістів, які закликали студентів виходити на Майдан.
Також виш просять повідомити, чи заборонялося студентам виходити на акції протесту і чи була проведена з ними роз’яснювальна робота про те, як там потрібно поводитися."
Повна новина тут: http://www.pravda.com.ua/news/2013/12/3/7004684/

Цікаво те, що днем раніше 02.12 Вчена Рада КНУ ім.Т.Шевченка"дозволила" студентам відвідувати мітинг. Поруч з тим у той же день 02.12 студентка КНУ написала у соцмережі:


"Сьогодні дзвонила старостам методистка юрфаку і сказала щоб завтра буда максимальна присутність на парах. Так як будуть перевірки з МОНу. Більше нічого не сказала. Студенти, особливо бюджетники, залякані виникненням проблем і можливим відрахуванням. Також, кажуть в гуртожитку що теж будуть вести списки хто буде після 00:00 приходити. Одну викладачку сьогодні викликали в університет і примусили видалити пости вк зі своєі сторінки, що пов.язані з євромайданом. Вся інформація отримана від студентів студпарламенту, а вони отримують іі від методистів та замдеканів."


У той же час 02.12 Голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич надіслала факсограму ректорам вищих навчальних закладів, в якій значиться, що "випадки застосування посадовими особами та керівництвом вищого навчального закладу адміністративних санкцій до студентів за участь у мирних акціях протесту, що спрямовані на реалізацію права на свободу думки і слова та вільне вираження своїх поглядів і переконань (ст. 34 Конституції України) будуть розцінюватися як політичні репресії проти студентів."

Виходить, подвійні стандарти. Проте і на цей випадок передбачений захист. У факсограмі значиться також
"Просимо інформувати Комітет з питань науки і освіти про накази, розпорядження, доручення та інші вказівки з боку органів державної влади і місцевого самоврядування щодо збору інформації про студентів – учасників мирних акцій протесту та тиску на них (тел. (044) 255 31 55, 255 20 81)!
Поділитися
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 коментарі

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© Студентство за Європу!
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top