вівторок, 10 грудня 2013 р.

Тисячі студентів вийшли на вулицю з заклеєними ротами. День студентської солідарності - яким він був в Україні

Львів

Наймаштабніша акція солідарності студентів відбулася  у Львові перед пам’ятником Шевченкові цього дня . У ній взяли участь більше 10 000 студентів. 

"Під час акції студенти заклеїли стрічками губи, заламували руки за голову й присідали – демонструючи скоєне 30 листопада «Беркутом» з активістами. «Студент за студента» – скандувала молодь, висловлюючи свою підтримку тим, хто нині перебуває за ґратами." - пише http://dailylviv.com
.






Київ

Близько тисячі столичних студентів організували флеш-моб для Міністра внутрішніх справ. У такий спосіб вони висловили свою солідарність із побитими під час розгону Євромайдану.

"Молоді люди без жодних політичних гасел пройшли ходою від пам'ятника Шевченкові до міліції. При цьому навіть дороги переходили за правилами і не заважали водіям, щоб уникнути провокацій і будь-яких зіткнень" - йдеться на інтернет-сторінці ТСН


Джерело: ТСН


Чернівці.

Півтора десятка студентів провели мовчазний флеш-моб. 

Анастасія Гросу, активістка: 
"Ми зібралися показати свій протест, що ми помовчимо 5 хвилин зараз, однак ми не будемо мовчати після. Чому зібралося так мало студентів? Можливо, через погоду, можливо через сесію. Тому більшість зосередилися на навчанні".


Тернопіль

Про кількість студентів ніде не йдеться. Проте про масштабність акції фотографії говорять краще за слова.

Тернопільські студенти пройшлися маршем  від адміністративних корпусів своїх вишів до Театрального Майдану. Де вони провели  флеш-моб у вигляді мовчазного протесту. 
Детальніше тут http://www.0352.com.ua/news/435586

Житомир

Підтримало акцію кілька десятків студентів. Вони влаштували акцію протесту біля стін головного управління юстиції у Житомирській області та на майдані Корольова, під вікнами Житомирської облдержадміністрації.




Детальніше тут http://www.zhitomir.info/news_129345.html


Черкаси

Близько двох десятків студентів із заклеєними ротами вийшлиі під стіни міської ради. Таким чином вони висловити свою солідарність з постраждалими від побоїща 30 листопада. 




Ужгород

Кілька десятків студентів провели флеш-моб під обласним управлінням МВС. 
"Діставшись обласного управління міліції, студенти провели символічний флеш-моб, відтворюючи поведінку міліції та "Беркута" під час побиття мирних демонстрантів. Всі присіли навпочіпки і кілька секунд мовчали, аж поки не почали вигукувати "Нас б'є "Беркут"!". Піднялись - і всі долонями закрили роти: на знак, що сьогодні в країні органи правопорядку в той момент, коли це треба, криків про допомогу від громадян просто не чують. І, поки війська спецпризначення молотять мирних людей, правоохоронці просто стоять осторонь..." - пише http://zakarpattya.net.ua








Поділитися
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 коментарі

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© Студентство за Європу!
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top